iOS 7.0.3-update lost sensor bug iPhone 5S op

Abonneer je gratis op Techzine!

Met de nieuwste update voor iOS brengt Apple de software-versie naar 7.0.3. Met deze versie wordt een probleem met de bewegingssensoren van de iPhone 5S verholpen. De waarden van de sensoren waren niet altijd correct.

Vlak na de lancering van de iPhone 5S (review) viel het enkele gebruikers op dat de sensor die de kanteling van het toestel moet waarnemen verkeerde informatie doorgaf. Zelfs op een geheel rechte tafel gaf het toestel nog aan dat het toestel enkele graden gekanteld was. Dit zorgde ervoor dat applicaties die gebruik maakten van deze functie, ook niet klopten.

Apple heeft niet gereageerd op de meldingen van het probleem, maar er gaan meldingen dat het probleem ontstaan is doordat er vlak voor de lancering nog besloten is om een andere sensor-module te gebruiken. Gelukkig bleek het probleem softwarematig op te lossen.

Met de iOS 7.0.3-update worden ook problemen opgelost met iMessage. Daarnaast integreert de update iCloud Keychain voor synchronisatie van wachtwoorden en andere gegevens tussen iOS- en OS X-apparaten.