1 min

Apple begint vrijdag met de verkoop van de nieuwe iPhone 5C en iPhone 5S in onder andere België en Nederland. Het duo heeft adviesprijzen van respectievelijk vanaf 599 en 699 euro.

Verschillende winkels en Apple’s eigen Apple Store in Amsterdam zullen morgenochtend beginnen met de verkoop van de nieuwe iPhones. De Apple Store zal ’s ochtends om 8 uur de deuren openen voor de eerste klanten. Traditioneel gezien staat er een reusachtige rij voor Apple’s winkels, het is bij elke nieuwe lancering weer de vraag of dat ook nu weer het geval zal zijn.

De iPhone 5C is verkrijgbaar in de kleuren blauw, geel, groen, roze en wit. De telefoon is in al deze kleuren verkrijgbaar met 16- en 32GB interne opslagcapaciteit, voor respectievelijk 599 en 699 euro. De iPhone 5S (review) is verkrijgbaar in drie kleuren: goud, spacegrijs en zilver. Deze telefoon is in alledrie de kleuren te krijgen met 16-, 32- en 64GB opslagcapaciteit voor respectievelijk 699, 799 en 899 euro.

Ook biedt Apple nog een 8GB-variant van de iPhone 4S aan voor 399 euro. Deze iPhones zijn alle voorzien van de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem: iOS 7 (review).