2min

Tags in dit artikel

,

Tijdens een conferentiegesprek heeft Apple’s CEO Tim Cook aangegeven dat klanten en investeerders van het bedrijf opwindende nieuwe producten en nieuwe categorieën van producten kunnen verwachten. Deze producten zullen eind dit jaar en in 2014 op de markt komen.

Tijdens het gesprek vroeg een analist Cook naar de beloftes van de CEO over nieuwe productcategorieën, waarvan tot nu toe niets te zien is geweest. Als reactie hierop verwees Cook naar de breedte van Apple’s mogelijkheden.

"Wanneer je kijkt naar de vaardigheden die Apple heeft, van hardware tot software tot diensten en een ongelofelijk applicatie-ecosysteem, zie je dat deze dingen erg uniek zijn. Logischerwijs geloven wij dat we onze vaardigheden kunnen gebruiken voor het bouwen van geweldige producten in categorieën waar we tot op heden nog niet aan hebben deelgenomen."

Met deze woorden moeten we gelijk denken aan de geruchten over een televisie van Apple draagbare apparatuur zoals een smartwatch. Beide producten zitten in categorieën waar Apple tot nu toe niet mee bezig is geweest.

Qualcomm, Samsung en Sony mengen zich alledrie in de smartwatch-markt. Hoewel Apple nog niets loslaat over een eventuele toetreding tot deze markt, lijkt de M7-coprocessor die gebruikt werd in de iPhone 5S (review) ideaal te zijn voor gebruik in een smartwatch.

Ook een iPhone met een groter scherm behoort tot de mogelijkheden. Volgens de geruchten is Apple al langere tijd aan het experimenteren met een groter scherm voor de iPhone, maar de pas gelanceerde iPhone 5S en iPhone 5C hadden nog eenzelfde 4 inch-scherm als hun voorganger. Android en Windows Phone bieden wel toestellen aan met grotere schermen.

Op dit moment is het dus nog niet duidelijk over welke producten Tim Cook het heeft. We zullen dus moeten afwachten om te zien wat er vanuit Apple voor ons gaat komen.