1 min

Google wil de productie van Google Glass verhogen in de maanden voor kerstmis, meldt Financial Times. Dit terwijl de bril pas in 2014 gelanceerd zal worden. Op dit moment is de bril alleen nog beschikbaar voor ontwikkelaars, bekendheden en wedstrijdwinnaars.

Op dit moment zijn er zo’n 10.000 mensen met Google Glass. Google Glass is uitgedeeld onder ontwikkelaars, bekendheden en winnaars van wedstrijden. Google heeft de brillen uitgedeeld om mensen voor de uiteindelijke lancering bekend te maken met de technologie en eventuele zorgen over privacy weg te nemen.

Google meldt op dit moment feedback te verzamelen van mensen die de bril al kunnen uitproberen. Op basis van deze feedback is het bedrijf de hardware aan het aanpassen. Later dit jaar kunnen de huidige gebruikers hun bril inruilen voor een nieuwe versie.

De gebruikers krijgen ook drie uitnodigingen, waarmee ze vrienden de mogelijkheid kunnen geven om ook een bril aan te schaffen. Om aan deze aantallen te voldoen, gaat Google dan ook de productie van Google Glass opvoeren. De aangepaste versie van Google Glass moet in de toekomst ook de mogelijkheid krijgen om glazen op sterkte of met een tint te hebben.