2min

Tags in dit artikel

, ,

Met Android 4.4 KitKat moet het mogelijk worden om goedkopere Android-toestellen te maken en wordt het mobiele besturingssysteem voorbereid op draagbare elektronica. Dit beweert Amir Efrati, oud-journalist van de Wall Street Journal.

Amir Efrati beweert toegang te hebben tot een lijst van functies van Android 4.4. Belangrijkste verbetering zou zijn dat het besturingssysteem beter het geheugen van een toestel kan beheren, waardoor het voor goedkopere toestellen mogelijk is om te werken met slechts 512MB aan werkgeheugen.

Volgens Mozilla’s technologiemanager Brendan Eich is Android 4.1 en later te zwaar voor goedkopere telefoons. Als Google dit kan oplossen dan kunnen meer toestellen gebruikmaken van de nieuwste versie van Android, waardoor meer mensen dezelfde versie van het besturingssysteem kunnen gebruiken. Hierdoor zou er minder fragmentering zijn in de Android-markt, wat de veiligheid ten goede komt en ontwikkelaars van pas komt bij het maken van apps.

Android 4.4 KitKat zal in de toekomst ook kunnen helpen om smartwatches nuttiger en energie-efficiënter te maken. De nieuwste Android biedt ondersteuning voor nieuwe sensoren, waardoor Android-apparaten gebruikt kunnen worden als Fitness-trackers en nauwkeuriger met WiFi en GPS kunnen bepalen waar het toestel zich bevindt. Ook zal de nieuwe software standaard een infrarood afstandsbediening-functie bevatten en een systeem om via NFC te betalen.

Het ondersteunen van Bluetooth HID over GATT en Bluetooth MAP moet ervoor gaan zorgen dat draagbare apparatuur energiezuiniger gemaakt kunnen worden. Met de toevoeging van deze standaarden zal Android 4.4 KitKat beter geschikt zijn voor het gebruik van draagbare apparaten.

Als laatste weet Efrati te melden dat Android 4.4 de mogelijkheid heeft om data in delen te versturen waardoor er niet continu een verbinding hoeft te zijn tussen een telefoon en een draagbaar apparaat. Dit maakt de apparaten wederom energiezuiniger.