Samsung: “Onze software niet zo goed als hardware”

Abonneer je gratis op Techzine!

Kwon Oh-hyun van Samsung heeft vandaag aangegeven dat zijn bedrijf stappen moet maken betreffende de software die het bedrijf op de apparaten plaatst. Samsung is wat betreft hardware de te kloppen partij, vindt de topman, maar bij software ligt dat anders.

Tijdens een speciale dag voor analisten, die voor het eerst sinds 8 jaar weer georganiseerd werd, geeft Kwon aan dat Samsung nog niet zo goed is in het ontwikkelen van software, als men het vergelijkt met de hardware. Het is onduidelijk over welke onderdelen van Samsung de opmerkingen precies gaan. Het zou dus bijvoorbeeld over de TouchWiz-interface voor smartphones en tablets kunnen gaan, maar ook over de interface van Samsung’s Smart TV’s of camera’s.

Samsung besteedt per kwartaal zo’n 3 miljard dollar aan de onderzoek- en ontwikkelingsafdeling. Die afdeling houdt zich tegenwoordig voor 50 procent bezig met de ontwikkeling van software en dat was wel eens anders. Nu besteedt Samsung per jaar dus zo’n 6 miljard dollar aan de ontwikkeling van software en het lijkt er daarmee op dat het bedrijf geen risico’s neemt. De software moet beter worden en dat zal op deze manier ook ongetwijfeld gebeuren.

Ook Lee Sang-hoon, de directeur van Samsung, bevestigt dat het bedrijf zich meer en meer richt op software: "De gehele industrie richt zich steeds meer op de ontwikkeling van software, in plaats van hardware."