2min

Tags in dit artikel

, ,

Het Chinese Padnews beweert dat Foxconn,het bedrijf dat de iPads fabriceert, grotere schermen aan het testen is voor iPads. Dit zou kunnen betekenen dat Apple van plan is om een grotere variant van de iPad uit te brengen, of dat in ieder geval overweegt.

Wanneer je tegenwoordig besluit om een tablet aan te gaan schaffen, heb je meer dan genoeg keus. Er komen steeds meer Windows 8.1-tablets op de markt en vooral Android-tablets zijn er in alle soorten en maten. Apple’s iPad blijft vooralsnog echter de populairste tablet, afgaande op de cijfers. Iedere nieuwe iPad weet tot nog toe weer de tablet-markt te domineren.

Om dit zo te houden heeft Apple afgelopen jaar besloten om een kleinere variant van de iPad uit te brengen; de iPad mini. Hiermee worden ook mensen die een handzamere tablet zoeken overgehaald om een iPad te kopen. De iPad Air (review) is er op fysiek vlak bovendien flink op vooruitgegaan.

De Chinese website Padnews meldt nu ook dat Foxconn tests aan het uitvoeren is met een groter formaat tabletscherm dan dat van de standaard 9,7 inch-iPad. De geruchten gaan dat er wordt geëxperimenteerd met een 11,4 en een 12,9 inch-scherm. De tests met het apparaat zouden al in "vergevorderd stadium" zijn en mogelijk zal het apparaat al in maart 2014 gelanceerd worden.

The Wall Street Journal gaf eerder dit jaar ook al aan dat de krant via een bron te horen had gekregen dat Apple bezig zou zijn met een grotere iPad met een "scherm dat net iets kleiner dan 13 inch is". Volgens de geruchten zouden er op het laatste Apple-evenement echter ook een Full HD-Apple TV gelanceerd worden en dit is niet gebeurd. Het is dus even afwachten of de geruchten kloppen.