1 min

In een vergadering met investeerders maakte het hoofd van Samsung’s mobiele afdeling bekend dat zijn bedrijf minder high-end toestellen verkoopt dan Apple. Slechts eenderde van de verkochte toestellen van Samsung vallen in het hoge segment.

Samsung verkoopt meer smartphones dan Apple. Hiervan blijkt echter een groot deel te bestaan uit low-end toestellen die voornamelijk verkocht worden in opkomende markten als China en Rusland. Slechts één op de drie verkochte toestellen valt in een segment dat vergelijkbaar is met de smartphones van Apple. Apple maakt enkel telefoons die je kan classificeren als high-end.

Het laatste vlaggenschip van Samsung wist niet zo goed te verkopen als het bedrijf gewild zou hebben. In eerste instantie wist de Samsung Galaxy S4 in een goed tempo te verkopen, maar dit zakte snel weer in. Toch kon Samsung eind oktober melden dat het een totaal van 40 miljoen verkochte Galaxy S4’s behaald had.

Samsung’s verkopen in het hoge segment van de smartphonemarkt beginnen ook te vertragen. Dit terwijl Apple in dit segment nog een gezonde groei doormaakt. Apple weet zelfs 26 procent meer toestellen te verkopen, terwijl de gehele telefoonmarkt minder hard groeit (7 procent).