1 min

Eerder gingen er al geruchten dat Samsung met een tablet zou komen met een bovengemiddelde schermgrootte van 12,2 inch. Deze beweringen lijken nu weer bevestigd te worden, ditmaal door het Amerikaanse overheidsorgaan FCC, dat zich bezighoudt met de keuring van electronica.

De Koreaanse IT-nieuwssite ETNews gaf in juni al aan dat Samsung bezig is met een 12,2 inch-tablet. Dit wordt nu bevestigd door het de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC), waar de tablet voor goedkeuring is langsgekomen.

De FCC is een organisatie die zich bezighoudt met het keuren van apparaten die vormen van draadloze communicatie gebruiken. Deze organisatie heeft een LTE- en een WiFi-versie van een 12,2 inch-tablet van Samsung goedgekeurd.

Behalve de grootte van het scherm wordt nog meer duidelijk dankzij de gegevens van het FCC. Zo zou de tablet beschikken over een scherm dat een resolutie van 2560 x 1600 pixels kan weergeven, alsook een Exynos 5 octacore-processor. Daarnaast zal een S-pen meegeleverd worden, waardoor vrijwel zeker is dat het gaat om een tablet uit de Galaxy Note-reeks van Samsung.

Eerder gingen er ook geruchten over een grotere iPad van Apple. Als Apple inderdaad plannen heeft om een tablet met zo’n groot scherm uit te gaan brengen, dan moet het zich gaan klaarmaken voor concurrentie vanuit de hoek van Samsung.