1 min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung heeft Luc Julia aangetrokken om mee te werken aan SAMI. Julia is bekend van zijn werk aan Apple’s spraakassistent Siri. SAMI wordt een spraakherkenningssysteem dat op allerlei verschillende apparaten tegelijk moet werken.

SAMI moet spraakherkenningssoftware worden die op allerlei apparaten te gebruiken is. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om spraakherkenning te gebruiken op je telefoon, maar ook op bijvoorbeeld op-het-lichaam draagbare apparaten en je televisie.

De gegevens van de apparaten worden gedeeld zodat dingen die je opzoekt middels de software bekend zijn bij al je apparaten. Ook bestanden die afkomstig zijn van bijvoorbeeld je smartphone zijn op andere apparaten te gebruiken, zoals bij iOS en Windows Phone middels respectievelijk iCloud en SkyDrive wordt geregeld.

Om dit systeem te ontwikkelen heeft Samsung Luc Julia aangenomen. Luc Julia is in het verleden verantwoordelijk geweest voor Apple’s Siri. Ook is Julia werkzaam geweest bij Hewlett-Packard.

SAMI past in de ‘Internet of Things‘-strategie van Samsung. Hierbij is het de bedoeling dat alle apparaten een internetverbinding hebben en allemaal samenwerken.