2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Op dit moment zijn de grote besturingssystemen op het gebied van mobiele apparaten Android, iOS en Windows Phone. Als het aan Samsung en Intel ligt, dan kan er binnenkort aan dit rijtje nog één toegevoegd worden; Tizen.

De Tizen Association heeft aangekondigd dat er 36 nieuwe bedrijven zijn toegevoegd aan het rijtje van bedrijven die Tizen gaan ondersteunen. In het nieuwe rijtje zijn eBay, Konami, McAfee, Panasonic en The Weather Chanel te vinden. Deze bedrijven hebben aangegeven producten of diensten uit te brengen voor Tizen.

Tizen is een op Linux gebaseerd besturingssysteem dat is ontstaan uit Intel en Nokia’s MeeGo, gecombineerd met Samsung’s eigen Bada OS. Het besturingssysteem zou erg aantrekkelijk zijn doordat het open source en flexibel is. De Tizen Association bestaat uit topmannen van een aantal bedrijven, waarbij Intel en Samsung het beste gerepresenteerd zijn.

Het besturingssysteem van Intel en Samsung moet uiteindelijk niet alleen telefoons en tablets aansturen, maar zal ook onder andere gebruikt worden voor netbooks, Smart-TV’s en entertainment in vervoersmiddelen. Op dit moment zijn er echter nog geen apparaten voor consumenten te koop die gebruik maken van Tizen, afgezien van de nieuwe Samsung NX300-camera.

Deze camera maakte volgens website Tizen Experts wel gebruik van het besturingssysteem, maar wist dit te verhullen door een skin te gebruiken die erg leek op de skin van de voorgangers van het apparaat. Samsung had aangekondigd de eerste apparaten met het besturingssysteem dit jaar uit te brengen, maar afgezien van de camera en een tablet voor ontwikkelaars is dit tot op heden niet gebeurd.