1 min

Google begint vandaag met het uitrollen van Android 4.4 KitKat voor de WiFi-versies van de Nexus 7 en de Nexus 10. De Nexus 4 en de 3G-variant van de Nexus 7 zullen op korte termijn volgen.

Android 4.4 KitKat (review) was tot op heden officieel alleen te gebruiken op de nieuwe Google Nexus 5 (review), welke standaard met de nieuwste versie van het besturingssysteem wordt geleverd. Vanaf vandaag zal de software ook beschikbaar komen voor de Nexus 7 en Nexus 10. Andere Android-fabrikanten zoals HTC en Samsung hebben toegezegd dat op korte termijn de high-end toestellen van deze merken ook de update zullen krijgen.

De nieuwste versie van Android heeft minder werkgeheugen nodig, waardoor het besturingssysteem ook op goedkopere toestellen geïnstalleerd kan worden. Daarnaast voegt de software een aantal veranderingen door. Behalve talloze visuele veranderingen zal bijvoorbeeld ook het Google Now-scherm standaard toegevoegd worden aan de home-schermen. De SMS-app is verwijderd en is vervangen door Google Hangouts.