1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week heeft internetgigant Google aangekondigd dat het Android’s WebView voortaan automatisch wil updaten. Momenteel gebeurt dit automatisch updaten al bij Google’s webbrowser Chrome.

In de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem Android 4.4 KitKat (review) maakt ontwikkelaar Google gebruik van het zogenaamde WebView-component. Door de toepassing van dit element kunnen applicaties een scherm met een webpagina tonen. In de webbrowser Chrome past Google WebView ook toe.

Op de blog voor Chrome-ontwikkelaars maakte Google gisteren duidelijk dat het momenteel werkt aan een manier om WebView in het mobiele besturingssysteem Android 4.4 KitKat automatisch te updaten. Google verklaarde dat de webbrowsers Chrome en Firefox, die gebaseerd zijn op het Evergreen-systeem, al gebruik maken van het automatische updaten.

Door ook WebView automatisch van updates te voorzien, zal het voor ontwikkelaars van applicaties mogelijk zijn om te werken op een zo actueel mogelijk platform. Eerder gaf Google al aan dat dankzij WebView het voor ontwikkelaars mogelijk is om gebruik te maken van dezelfde functies die ook in de Chrome-webbrowser te vinden zijn.