Problemen bij update Android 4.3 op Galaxy S III

Abonneer je gratis op Techzine!

Eergisteren startte de update naar Android 4.3 Jelly Bean voor de Samsung Galaxy S III in de Benelux. Hierbij wordt het minder recente Android 4.1 Jelly Bean vervangen. Al snel bleek echter dat deze opwaardering niet geheel vlekkeloos verliep, mogelijk is de update zelfs ingetrokken.

De update van Android 4.1 Jelly Bean naar Android 4.3 Jelly Bean brengt een aantal verbeteringen. Zo wordt de launcher van de Samsung Galaxy S III gelijkgetrokken met die van de Samsung Galaxy S4 (review), krijgt de camera een aantal nieuwe functies en zouden de algehele prestaties van het toestel beter moeten zijn. De update heeft een grootte van zo’n 1GB.

Toch bleek na het doorvoeren van de update naar Android 4.3 Jelly Bean op de Samsung Galaxy S III, dat er vrij grote complicaties optraden. Zo kwamen er meldingen binnen van gebruikers over een kortere batterijduur, applicaties die vastliepen, instabiele WiFi-verbindingen, een haperend systeem en zelfs complete vastlopers. Deze vastlopers konden alleen worden verholpen door de batterij uit het toestel te halen en later weer terug te plaatsen.

Mogelijk heeft Samsung besloten de update in ieder geval tijdelijk te pauzeren. Phones Review verklaart namelijk dat de update niet meer werd aangeboden, nadat deze door de gebruiker werd genegeerd en vooruitgeschoven.