1 min

Windows Phone 8.1, ook bekend onder de naam Windows Phone Blue, zal naar verwachting begin volgend jaar beschikbaar komen. De nieuwe Lumia-smartphones van Nokia zullen standaard voorzien zijn van deze software.

Twitteraccount @evleaks maakte eerder al de codenamen van nieuwe Nokia-toestellen bekend. De namen die hierbij genoemd werden, waren onder Goldfinger en Moneypenny. Nu weet de Twittergebruiker te melden dat deze telefoons standaard uitgerust zullen zijn met Windows Phone 8.1. Hij of zij wist echter niet meer te vertellen over de specificaties van de toestellen.

Volgens de geruchten zal bij Windows 8.1 de back-knop uit de behuizing worden gehaald. Daarnaast zou de software een schermgrootte van maximaal 10 inch ondersteunen. Veel mensen hopen daarnaast op een notificatiecentrum.

Het eerste toestel dat gelanceerd zal worden met de nieuwe software zal volgens ingewijde bronnen de Goldfinger zijn, een toestel dat gebruik zal gaan maken van 3D-touch. Deze technologie, waar Nokia inmiddels al jaren mee bezig is, maakt het mogelijk om het toestel te bedienen middels gebaren. Deze gebaren worden boven of naast het toestel gemaakt. Een soortgelijke functie was eerder ook al terug te vinden in de Samsung Galaxy S4.

Hoewel de verwachtingen zijn dat Windows Phone 8.1 begin volgend jaar uitgebracht zal worden, heeft Microsoft nog niks officieel bekendgemaakt.