1 min

Vandaag is telecombedrijf T-Mobile begonnen met de officiële uitrol van een 4G-netwerk in een deel van Nederland. In Groot-Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en delen van Den Haag kunnen klanten van T-Mobile met een smartphone die dit ondersteunt gebruikmaken van deze snellere mobiele verbinding.

Eind vorig jaar presenteerden enkele grote telecomaanbieders in Nederland plannen omtrent het lanceren van een 4G-verbinding. Vandaag is T-Mobile gestart met het uitrollen van de snellere verbinding voor smartphones in enkele grote steden.

T-Mobile heeft verkondigd dat bestaande en nieuwe klanten zonder meerkosten gebruik kunnen maken van 4G op hun smartphone. In totaal kunnen in Groot-Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en delen van Den Haag zo’n 100.000 klanten hier vanaf vandaag gebruik van maken. Later zal in het overige deel van de Randstad en vervolgens in de rest van Nederland 4G worden uitgerold. T-Mobile richt op een landelijke 4G-dekking voor het einde van 2014.

Begin deze maand werd bekend dat er zo’n tien miljoen Nederlanders zijn die gebruik maken van mobiel internet. Door de toenemende vraag en aanbod van content zoals HD-video en streamingdiensten wordt hierdoor een steeds hogere bandbreedte vereist. Middels een 4G-netwerk is het mogelijk meer data sneller te versturen en ontvangen, dan bij het huidige 3G-netwerk.