1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung heeft een handelsmerk aangevraagd voor een draagbaar apparaat dat Samsung Sport moet gaan heten. Het apparaat moet de mogelijkheid gaan krijgen om allerlei statistieken van je lichaam te kunnen meten.

De Samsung Galaxy S4 was het eerste apparaat van Samsung dat een duidelijke focus had op gezondheidsfuncties. Later kwam de Samsung Galaxy Gear uit en deze kan aan de hand van een pedometer meer informatie geven over je gezondheid. Er gaan geruchten dat Samsung nog veel meer op-het-lichaam draagbare apparaten wil uitbrengen en ook enkele daarvan met een focus op de gezondheid.

Dit laatste gerucht lijkt bevestigd te worden door een aanvraag dat de Koreaanse fabrikant heeft ingediend. Via het Amerikaans patentbureau vroeg Samsung een handelsmerk aangevraagd op de naam Samsung Sport. Volgens de beschrijving bij de aanvraag kan de Samsung Sport de hartslag en bloeddruk meten, stappen tellen en berekenen hoeveel calorieën verbrand worden.

Daarnaast zal het met de Samsung Sport mogelijk zijn om gegevens te verzamelen over je slaappatroon. Dit is vergelijkbaar met Nike’s FuelBand SE, een armband die samenwerkt met iOS om gegevens over de gezondheid van de gebruiker te achterhalen.

Hoewel het handelsmerk is aangevraagd, hoeft dit niet te zeggen dat Samsung het product gaat uitbrengen. Mogelijk dekt Samsung zichzelf in om ervoor te zorgen dat het bedrijf de mogelijkheid heeft om het product uit te brengen.