1 min

Op dagelijkse basis worden via de dienst Snapchat zo’n 400 miljoen foto’s of video’s gedeeld. Daarmee blijkt Snapchat in dit opzicht zelfs groter te zijn dan Facebook. Saillant detail is dat Facebook onlangs probeerde om Snapchat in te lijven voor een bedrag van ongeveer 3 miljard dollar.

Een woordvoerder van Snapchat heeft aangegeven dat er dagelijks zo’n 400 miljoen snaps worden gedeeld. Daarmee is het recente dagelijkse gemiddelde van 350 miljoen foto’s op Facebook gepasseerd. In september werden zo’n 350 miljoen snaps geplaatst, wat ook al veel meer was dan de 200 miljoen in juni.

Wel moeten we opmerken dat de vergelijking niet geheel opgaat om verschillende redenen. Snapchat’s cijfers betreffen zowel foto’s als video’s, bij Facebook gaat het enkel om foto’s. Ook is het mogelijk dat Snapchat een bericht met een foto die naar verschillende mensen wordt gestuurd ook meerdere malen telt. Facebook is daarnaast ook de eigenaar van Instagram, waarop dagelijks ongeveer 55 miljoen foto’s worden gedeeld.

Onlangs werd bekend dat Facebook een bod van 3 miljard dollar heeft gedaan op Snapchat. Oprichter Evan Spiegel heeft hier echter voor bedankt. Hetzelfde geldt naar verluidt voor een bod van 4 miljard dollar vanuit Google.