2min

De specificaties van een nieuwe smartphone van het Chinese Huawei zijn gelekt. Deze Huawei Glory 4 zal voorzien zijn van onder andere een HD-schermresolutie, een true octacore-processor en een 13 megapixel-camera.

Volgende maand zal de Chinese fabrikant Huawei naar verluidt de Glory 4 lanceren. Deze smartphone zal ondanks de indrukwekkende specificaties waarschijnlijk voor een relatief laag bedrag worden aangeboden. Hiermee zal Huawei de concurrentie aangaan met de Xiaomi Red Rice.

Het Chinese MyDrivers berichtte afgelopen weekend over de komst van een nieuwe high-end smartphone met een geringe prijs. Deze Glory 4 zal worden uitgerust met de MediaTek MT6592 true octacore-chipset die een rekensnelheid neer kan zetten van 1,7 GHz. MediaTek kondigde deze chipset vorige week aan.

Het werkgeheugen zal 2GB bedragen. Aan de achterzijde zal zich een 13 megapixel-camera bevinden en aan de voorzijde een 5 megapixel-camera. De opslagcapaciteit zal 16GB bedragen. Huawei zal haar eigen Emotion UI-skin over Android 4.2.2 Jelly Bean plakken.

De afmeting van het beeldscherm is niet bekend, wel zal deze met een 720p-resolutie werken. Begin dit jaar verklaarde de Chinese fabrikant dat het toepassen van een hogere, 1080p-resolutie op relatief kleine schermen weinig toevoeging brengt. Hoewel er ook over de prijs niets bekend is, zal deze volgens de geruchten gering zijn.


De vraag die ons op dit moment rest, is of Huawei de Glory 4 ook naar de Benelux en de rest van Europa zal brengen. Wel lijkt het aannemelijker dat wanneer Huawei met deze smartphone tegengas wil bieden voor de Xiaomi Red Rice, het zich voornamelijk op de Chinese markt zal richten.