1 min

In een open brief laat John S. Chen, huidig CEO van het Canadese BlackBerry, aan alle particuliere en zakelijke klanten weten dat het bedrijf nog altijd aanwezig is en dat voorlopig ook zal blijven.

Vorige maand vond er een reorganisatie plaats in het bestuur van BlackBerry. Zo heeft onder andere de toenmalige CEO Thorsten Heins plaatsgemaakt voor John S. Chen als nieuwe leider. Deze wijziging in het bestuur vond plaats na een kapitaalinjectie van 1 miljard dollar, door investeerder Fairfax Financial Holdings.

Deze nieuwe CEO van de Canadese fabrikant heeft begin deze week een open brief geschreven voor alle klanten. Hierin wil John S. Chen het één en ander rechtzetten. Zo verklaart hij dat BlackBerry nog springlevend is en zich zal focussen op datgene waar ze het beste in is. Hierbij noemt Chen het produceren van toestellen, de zakelijke markt, een multiplatform-berichtendienst en het eigen geïntegreerde systeem.

Ook benadrukt Chen dat veiligheid hoog in het vaandel zal blijven staan. Dit geldt zowel voor de particuliere als zakelijk markt. Hierbij zou het voor de zakelijke gebruiker niet uitmaken welk merk toestel wordt gebruikt, dankzij de overkoepelende beveiligde BES 10-dienst.