Gebogen G Flex dit jaar niet naar de Benelux

Abonneer je gratis op Techzine!

LG heeft bekendgemaakt dat de LG G Flex in ieder geval niet meer dit jaar naar België en Nederland komt. Het bedrijf maakt wel bekend dat het in de toekomst van plan is om door te gaan met het maken van buigbare telefoons.

Dinsdagnacht kondigde LG aan dat de LG G Flex ook in Singapore en Hong Kong uitgebracht zal worden. Eerder kwam het toestel ook al in LG’s thuisland Zuid-Korea uit. Er werd niet gesproken over een lancering in Europa.

Na contact opgenomen te hebben met LG Nederland werd bevestigd dat de LG G Flex niet meer dit jaar in de Benelux zal worden gelanceerd. Wel geeft het bedrijf aan op korte termijn nog de LG G Flex aan te kunnen kondigen voor de Europese markt.

LG geeft aan in de toekomst vaker buigbare toestellen te willen maken. Ramchan Woo, hoofd LTE-producten van LG, voorspelde dat in 2014 12 procent van de verkochte toestellen een gebogen scherm zullen hebben.

De LG G Flex is op dit moment slechts in beperkte mate buigbaar. Het toestel is uit zichzelf gebold, en kan eventueel door genoeg druk te zetten recht geduwd worden. Woo geeft echter aan dat de toestellen in de toekomst flexibeler zullen worden. Naar verwachting zullen over tien jaar de eerste volledig flexibele toestellen in productie gaan.