2min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft een Smart BH ontwikkeld, die emotionele eters moet helpen om bewust te worden van hun gedrag en hen te helpen controle te krijgen over de stress die vaak de oorzaak is. Op dit moment is er nog geen variant voor mannen.

Tegenwoordig zijn er steeds meer voorbeelden te noemen van op-het-lichaam draagbare apparaten. Fabrikanten schijnen ervan overtuigd te zijn dat deze technologieën in de toekomst een grote hit zullen worden. Op dit moment wordt er nog wel erg gezocht naar de vorm waarop de technologie het beste gebruikt kan worden. Terwijl Samsung en Sony zich concentreren op smartwatches, richt Google zich op Google Glass.

Microsoft lijkt een andere visie te hebben over de vorm van de draagbare technologie. Het bedrijf heeft een BH ontwikkeld die emotionele eters moet helpen met het omgaan met stress en hierdoor vreetbuien voorkomen. Op termijn moet dit de gezondheid van de drager ten goede komen.


De belangrijkste reden voor de keuze van een BH is de plek waar deze wordt gedragen. Doordat de BH op de borst wordt gedragen, zit het apparaat op een ideale plek om meting aan het hart en de huid uit te voeren. Helaas is er geen alternatief voor mannelijke emotionele eters. Volgens de onderzoekers is het niet mogelijk om een mannelijke variant van het ondergoed te bouwen.

Door de gegevens te combineren, wordt er een indruk gemaakt over de bui van de drager. Hierdoor kunnen momenten van stress worden herkend. Vervolgens kan de gebruiker aan de hand van een app op hun smartphone rustig worden om zo om te leren gaan met stress. Hierdoor zou emotioneel eten tegengegaan moeten worden.

87,5 procent van de deelnemers aan een onderzoek over het product gaf aan dat ze bewuster werden van de hoeveelheid stress die ze ondervinden in bepaalde situaties. Wel werd duidelijk dat slechts 37,5 procent van de deelnemers aangaf veranderingen te zien in het eetgedrag.