1 min

Google brengt over enkele dagen alweer een nieuwe versie van Android 4.4 KitKat uit. Nadat de zoekgigant enkele dagen terug Android-versie 4.4.1 heeft uitgebracht, is de uitrol van versie 4.4.2 voor de Nexus 4, Nexus 5 en Nexus 7 reeds begonnen.

Android 4.4.1 KitKat is maar korte tijd de nieuwste versie van Android geweest. Hoewel deze versie pas sinds enkele dagen beschikbaar is, is Google inmiddels al begonnen met de uitrol van Android 4.4.2 van het mobiele besturingssysteem.

Met de nieuwste versie van Android zullen een aantal problemen worden opgelost. Allereerst met betrekking tot voicemail-meldingen. Voorheen waren hierbij problemen dat een melding niet zichtbaar werd, of juist niet meer verdween. Daarnaast zullen er een aantal beveiligingsverbeteringen doorgevoerd worden. Welke dit precies zullen zijn is op dit moment niet duidelijk.

Als laatste wordt aangegeven dat er kleine verbeteringen in de software zijn doorgevoerd. Na de laatste update waren er gebruikers die meldden dat de kwaliteit van foto’s achteruit was gegaan en dat het maximale volume harder is geworden. Mogelijk zal dit ook opgelost worden met de nieuwste update.

Update (14:57)
Het originele artikel stelde dat de uitrol komende zondag zou aanvangen, maar er zijn meerdere mensen die aangeven dat de update al op hun toestel is binnengekomen.