1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Amerikaanse computerfabrikant Dell heeft aangekondigd dat het binnenkort een lichtgewicht laptop met het Chrome OS-besturingssysteem zal lanceren. De Dell Chromebook 11 zal vooralsnog enkel voor educatieve instellingen worden verscheept. Afbeeldingen en specificaties zijn momenteel nauwelijks beschikbaar.

Er zijn inmiddels meerdere fabrikanten die een Chromebook hebben opgenomen in hun productlijn. Zo hebben onder andere Acer, Hewlett-Packard en Samsung recentelijk verschillende systemen met daarop het besturingssysteem Chrome OS (review) uitgebracht.

Ook Dell zal binnenkort aan dit rijtje worden toegevoegd met de Chromebook 11, waarbij het getal staat voor de schermgrootte. Hoewel precieze specificaties nog niet bekend zijn, zou het hier gaan om een budgetmodel. In een latere fase zullen er naar verluidt meerdere varianten worden gelanceerd. Ook zal deze Chromebook 11 aanvankelijk enkel voor educatieve instellingen beschikbaar worden gesteld. Het is echter onbekend wanneer de eerste exemplaren zullen worden verscheept.

Chromebooks zijn gebaseerd op processorarchitectuur van ARM of Intel. De gebruiksduur van dergelijke apparaten ligt doorgaans op minimaal zes uur. De geringe opslagcapaciteit van 16GB wordt aangevuld met 100GB aan opslagruimte op de cloud van Google Drive, voor een periode van twee jaar.