2min

Spotify is gestopt met het aanbieden van het Unlimited-abonnement van vijf euro per maand. Met het Unlimited-abonnement kon je onbeperkt naar muziek luisteren, zonder reclame. Het was niet mogelijk om op mobiele apparaten de dienst te gebruiken met dit abonnement.

Sinds vorige week is het Unlimited-abonnement van Spotify niet meer beschikbaar. Met het abonnement was het mogelijk om voor vijf euro per maand onbeperkt te luisteren naar muziek zonder reclame-onderbrekingen. Om onderweg naar Spotify te luisteren had een gebruiker echter het Premium-abonnement nodig.

Spotify heeft bekendgemaakt dat het inderdaad gestopt is met het aanbieden van het Unlimited-abonnement voor nieuwe gebruikers. "We concludeerden dat het overgrote gedeelte van onze betalende gebruikers een Premium-abonnement heeft. We hebben daarom besloten om ons aanbod te vereenvoudigen."

Voor het duurdere Premium-abonnement moet maandelijks tien euro neergelegd worden en hierdoor wordt het mogelijk om onbeperkt te streamen op vaste en mobiele apparaten. Sinds kort is het met de gratis variant van Spotify ook mogelijk om te streamen op je mobiele apparaat en hierbij is het limiet van 10 uur per maand verdwenen. Gebruikers met een gratis abonnement krijgen tussen de nummers echter wel reclame te horen en kunnen op hun smartphone geen specifieke nummers kiezen, maar alleen afspeellijsten spelen.

Gebruikers is het overigens opgevallen dat het nog wel mogelijk is voor nieuwe gebruikers om een Unlimited-abonnement af te sluiten, als dit via de accountpagina wordt gedaan. Via de hoofdpagina is de optie echter niet meer beschikbaar. Naar verwachting zal ook deze optie binnenkort tot het verleden behoren.