1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Asus gaat een 8 inch Windows 8.1-tablet uitbrengen, die gebruik kan maken van een stylus. Deze stylus wordt ontwikkeld door Wacom, een bekend merk op het gebied van tekentablets. Middels de stylus zou de tablet uiterst precieze besturing moeten hebben.

Hoewel Dell en Lenovo recentelijk vergelijkbare tablets op de markt hebben gebracht, heeft de nieuwe 8 inch-tablet van Asus één groot voordeel; de ondersteuning van een Wacom-stylus. Wacom is een bedrijf dat zich bezighoudt met het maken van hardware en software voor tekentablets. Door het gebruik van de technologie van Wacom moet de tablet van Asus zeer precieze besturing mogelijk maken.

De tablet moet Asus VivoTab Note 8 gaan heten en zal een 8 inch-scherm hebben dat een resolutie kan weergeven van 1280 bij 800 pixels. De tablet zal gebruik gaan maken van een Intel Bay Trail-processor en 2GB aan werkgeheugen. Er wordt een 32GB- en een 64GB-variant uitgebracht. Op dit moment is het nog niet duidelijk of de Wacom-stylus standaard meegeleverd wordt, of dat het een optioneel onderdeel van de tablet is.

Behalve de Stylus lijkt de Asus VivoTab Note 8 vrij gebruikelijk. Het apparaat heeft aan de achterzijde een 5 megapixel-camera en een micro SD-poort. In een recente presentatie van Microsoft werd aangegeven dat de tablet voor de feestdagen van 2013 uit moet komen, maar dat lijkt op dit moment niet meer haalbaar.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de tablet op de Consumer Electronics Show begin januari getoond worden. De tablet moet 299 dollar gaan kosten.