2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft bevestigd dat nieuw gefabriceerde Surface Pro 2-tablets voortaan geleverd zullen worden met een nieuwe processor. Hiermee krijgt de Windows 8-tablet een kleine update. De processor behaalt een kloksnelheid van 1,9 GHz in plaats van 1,6 GHz.

Microsoft heeft voor de Surface Pro 2(review) een nieuwe processor uitgezocht, die het apparaat iets sneller zou moeten maken. Voorheen maakte de tablet gebruik van een Intel Core i5 4200U, welke inmiddels is vervangen door een Intel Core i5 4300U. Hoewel het verschil tussen de twee processoren niet zo groot is, heeft de nieuwe processor wel een hogere kloksnelheid van 1,9 GHz.Voorheen was dit 1,6 GHz.

Microsoft is niet van plan om veel aandacht te besteden aan de keuze voor een andere processor: "Microsoft maakt geregeld kleine veranderingen aan interne componenten tijdens de levensduur van een product. Deze veranderingen zijn afhankelijk van verschillende factoren waaronder overeenkomsten met leveranciers, beschikbaarheid van onderdelen en meerwaarde voor onze klanten," aldus de woordvoerder in een verklaring.

De nieuwe processor zorgt voor een klein verschil in prestaties, maar gebruikers die eerder al het originele apparaat hadden, zeggen het wel te merken. We hebben het dan over gebruikers die eerder al een Surface Pro 2 hadden maar, deze moesten opsturen om te laten vervangen vanwege problemen.

De tablet wordt niet alleen geleverd aan dit soort klanten. De nieuwe versie van de tablet wordt ook uitgeleverd aan de winkels, wat betekent dat mensen die nog van plan zijn om het apparaat te halen het beste even kunnen controleren of ze inderdaad de nieuwe versie van het apparaat krijgen.