1 min

Tags in dit artikel

,

De Japanse fabrikant Toshiba heeft vandaag een nieuw type cameramodule voor dual gebruik geïntroduceerd. Hiermee is het mogelijk om de scherpte van geschoten foto’s achteraf bij te stellen.

Toshiba heeft bekendgemaakt dat het deze week op de CES 2014 in Las Vegas een zogeheten plenoptische camera gaat presenteren. Deze cameramodule met de aanduiding TCM9518MD is opgebouwd uit twee 5 megapixel-camera’s met een doorsnede van een kwart inch. Door de samenwerking met een speciale LSI-chip worden alle punten tussen de voor- en achtergrond in het beeld scherp vastgelegd. De twee camera-onderdelen kunnen dankzij de aanwezige LSI-chip foto’s vastleggen in een resolutie van 13 megapixel.

Toshiba-topman Andrew Burt: "We verwachten dat de TCM9518MD voor nieuwe applicaties voor smartphones en tablets zal zorgen. Te denken valt aan het scherp en onscherp stellen van beelden, het markeren van objecten in een scène en deze vervolgens te bewerken. Ook kunnen er camera-applicaties ontwikkeld worden waarbij het bedienen doormiddel van gebaren mogelijk is. Tevens zijn er geen bewegende onderdelen aanwezig voor het scherpstellen, waardoor de afmetingen beperkt blijven.


Toshiba zal de komende periode testmodellen van de cameramodule verspreiden. Deze worden aangeboden voor een bedrag van 50 dollar. De Japanse fabrikant verwacht dat de module in het volgende jaar zal worden toegepast in apparaten.