1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het Chinese ZTE heeft een concept van een modulaire telefoon getoond op de CES-beurs in Las Vegas. De Eco-Mobius is een telefoon waarbij gebruikers onderdelen als de camera, de accu en het scherm kunnen vervangen.

De wereld wacht nog op de eerste vertoning van Project Ara, een concept voor een modulaire smartphone waar Google-dochter Motorola werkt. Ondertussen steelt het Chinese ZTE echter de show door als eerste een modulaire smartphone te tonen.

Naast de mogelijkheid om de camera, de accu en het scherm te verwisselen, kunnen er ook zogenaamde core-onderdelen vervangen worden. Het betreft hier dan zaken zoals de processor, de GPU, het werkgeheugen en de opslagcapaciteit.

De telefoon is verpakt in een doorzichtige behuizing, waardoor de verwisselbare onderdelen ook goed zichtbaar zijn. Ondanks dat de telefoon er voor nerds gelikt uitziet, is er voorlopig geen kans dat ZTE het apparaat op de markt brengt. De telefoon wordt niet met dat doeleinde ontwikkeld voor de consument, maar ZTE’s ontwerpers proberen wel verschillende moeilijkheden die erbij komen kijken op te lossen.