1 min

Volgens The China Post zal Apple ook voor de iPhone 6 vasthouden aan een camera-sensor die foto’s vastlegt in een resolutie van 8 megapixel. Apple hanteert deze resolutie sinds de iPhone 4S.

Waar veel van Apple’s concurrenten de consument nog altijd proberen te verleiden met een zo hoog mogelijk aantal megapixels, deed het bedrijf uit Cupertino hier de afgelopen jaren al niet aan mee. Met recht, want de iPhone 5S (review) eist onze meest recente smartphonecamera-test te winnen van grootmachten als de Nokia Lumia 1020 (review) en de Sony Xperia Z1 (review). De doorgewinterde bezoeker is zich er ook ongetwijfeld van bewust dat het aantal megapixels lang niet alles zegt over de uiteindelijke foto.

Apple zou voor de iPhone 6 vasthouden aan het gebruik van een sensor met 8 megapixels, in plaats van de 16 megapixel die door analisten verwacht wordt. Wel voert het Amerikaanse bedrijf volgens de geruchten wel op andere aspecten van de camera verbeteringen door. Zo komt er een verbeterde optische stabilisatie.

Volgens de meest recente geruchten komt Apple dit jaar met twee high-end iPhones op de proppen. Het verschil tussen deze twee modellen is naar verluidt de omvang; de schermen zouden een grootte van 4,7 en 5,7 inch hebben. Gisteren lekten foto’s uit waarop mogelijk het frame van de iPhone 6 te zien is.