1 min

Eerder vandaag werd al met grote zekerheid bericht over de specificaties van de Samsung Galaxy S5. Ter aanvulling hiervan zal de batterij in het toestel volgens de meest recente geluiden beschikken over een accucapaciteit van 2.900 mAh. De accu zal bovendien sneller kunnen opladen en compacter zijn, dankzij een nieuwe techniek.

PhoneArena berichtte vandaag over welke batterij waarschijnlijk zal worden toegepast in het naderende vlaggenschip van Samsung. Dit zal een Li-Ion batterij zijn met een capaciteit van 2.900 mAh. Dat is maar 300 mAh meer dan de batterij die in de Galaxy S4 (review) te vinden is, maar deze batterij zou wel een nieuwe techniek bevatten.

Daardoor is de accu in staat om twintig procent meer energie op te slaan. Dit betekent dat de batterij fysiek minder ruimte in beslag neemt. Zo hoeft het toestel, in dit geval de Galaxy S5, niet per definitie dikker te zijn. Een tweede voordeel van deze nieuwe techniek is dat de batterij in een kortere periode kan worden opgeladen.

Dit nieuw type batterij is ontwikkeld door het technologiebedrijf Amprius. Deze verwacht dat haar volgende generatie LiIion batterijen zo’n 50 procent meer energie kunnen opslaan. Gezien de ontwikkelingen op het gebied van hardware voor mobiele toepassingen, zal een dergelijke techniek een warm welkom geheten worden.