1 min

Met de nieuwste update van de mobiele versie van Google’s webbrowser Chrome kan het dataverbruik verminderd worden. De besparing zou tot wel vijftig procent kunnen oplopen. De nieuwe functie zal worden geïntroduceerd op zowel de Android- als iOS-versie van de mobiele browser.

Ontwikkelaar Google heeft op de Chrome Blog gisteren een nieuwe functie voor de mobiele versie van de Chrome-browser aangekondigd. Hiermee wordt verondersteld dat het dataverbruik tijdens het surfen met de webbrowser kan worden gehalveerd.

De nieuwe functie kan worden gevonden via de Instellingen in de mobiele Chrome-browser. Hier kan vervolgens onder Bandbreedtebeheer de functie Verminder dataverbruik worden ingeschakeld. In dit venster wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel data er bespaard is vanaf het moment dat de functie ingeschakeld werd. Deze databesparing is mogelijk op zowel de Android- als iOS-versie.

Tevens introduceert de update een vertalingsoptie voor de iOS-versie. Middels een druk op de knop kunnen webpagina’s worden vertaald, deze functie bestaat reeds in de Android- en desktopversie van Chrome.

Bij de Android-versie van Chrome zal het mogelijk worden om snelkoppelingen naar websites op het startscherm van het toestel te plaatsen. Hierdoor kan er direct vanaf het startscherm naar een website worden genavigeerd. De update voor de mobiele Chrome-browser is reeds met de uitrolfase begonnen.