1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Scribe, een applicatie voor Mac OS X en iOS, maakt het mogelijk om makkelijk teksten of fragmenten te kopiëren van een Mac naar een iPhone. Gebruikers kunnen allerlei zaken overhevelen van het ene naar het andere systeem via Scribe.

Het kan soms erg lastig zijn om een telefoonnummer, adres of weblink van het ene naar het andere apparaat te krijgen. Met de applicatie Scribe komt dat probleem voor gebruikers van Apple-producten grotendeels tot een eind. Wanneer de app op een Mac actief is, is het een kwestie van een stuk tekst kopiëren met het commando Cmd+Shift+X, waarna een notificatie op de verbonden iOS-systemen verschijnt.

Door een notificatie te activeren wordt de content direct gekopieerd naar het geheugen van je iPhone. Door de Scribe-app te openen kan je ook eerder verzonden content opnieuw naar het geheugen kopiëren. De verbinding verloopt via de Bluetooth LE-standaard, waardoor het verzenden van andere content eventueel ook mogelijk is.

De Mac-applicatie van Scribe is te koop voor 2,69 euro in de Mac App Store, de iOS-versie vind je gratis in de App Store.