1 min

Een recentelijk opgedoken afbeelding van de mogelijke interface van de Nokia-smartphone met Android kan duiden op een presentatie, gedurende de MWC 2014-beurs volgende maand.

Er is nog altijd geen duidelijkheid over de eventuele komst van de Nokia-smartphone met Android, die vooralsnog door het leven gaat onder de codenaam Normandy. De afgelopen tijd zijn er meerdere geruchten en afbeeldingen verschenen waarin het toestel ter sprake kwam. Gezien de overname van de hardware-afdeling van Nokia door Microsoft, zou deze laatstgenoemde de lancering van de Normandy kunnen verijdelen.

Toch duidt een recent gelekte weergave van de interface van de Normandy op een mogelijke lancering. Een stille hint zou daarin wijzen op het plaatsvinden van de lancering op 25 februari, dus tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2014 in Barcelona.

Het besturingssysteem van de Nokia Normandy zou een afgeleide versie (fork) zijn van Android. De door @evleaks gelekte afbeeldingen tonen twee verschillende weergaven van het besturingssysteem. De linker afbeelding heeft veel weg van het mobiele besturingssysteem Windows Phone. Dat zou een reden kunnen zijn voor het groen licht krijgen van Microsoft wat betreft het uitbrengen van het toestel. Mogelijk wordt Normandy dan bedoeld als een opstapje naar Windows Phone.