1 min

Het lijkt erop dat Adobe van plan is om de Lightroom-software uit te brengen voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Afgelopen weekend maakte Adobe’s website kortstondig melding van een mobiele variant.

Vermoedelijk gaat het in het geval van de lek om een iPad-versie van Lightroom, maar de ondersteuning voor andere apparaten is niet uitgesloten. Adobe liet in 2013 overigens al eens een vroege versie van Lightroom voor de iPad zien, tezamen met een slimme stylus. Toen Adobe werd gewezen op de vermelding van een mobiele variant, werd de bewuste pagina offline gehaald.


Desgevraagd weigerde Adobe commentaar te geven op de vondst en toekomstplannen. "Vorig jaar hebben wij een voorproefje van mogelijkheden van Lightroom op mobiele apparaten laten zien. Momenteel doen we echter geen aankondiging van officiële plannen," zo meldde woordvoerster Marissa Lee.

Lightroom is een applicatie waarmee foto’s bewerkt kunnen worden. Gebruikers kunnen zaken zoals sluitertijd, contrast, schaduwen en kleurtemperatuur naar eigen inzicht wijzigen. Lightroom is momenteel enkel beschikbaar voor Mac OS X- en Windows-systemen.