1 min

Tags in dit artikel

,

Online veiligheid speelt tegenwoordig een grote rol. Samsung probeert met KNOX de zakelijke gebruikers van haar mobiele apparaten te beschermen. Fabrikant BlackBerry, die bekend staat om het verzorgen van een uitstekende bescherming, maakt echter korte metten met Samsung’s beveiligingsdienst.

Bijna een jaar geleden presenteerde het Zuid-Koreaanse Samsung op het Mobile World Congress haar mobiele beveiligingsdienst KNOX. Hiermee wil Samsung inspelen op de toenemende vraag naar beveiliging in met name de zakelijke omgeving. Het fenomeen waarbij gebruikers hun eigen mobiele apparaat mee nemen naar de werkomgeving (BYOD) staat hierbij centraal.

Toch bleken er al snel haken en ogen te zitten aan KNOX. In maart 2013 zaagde toenmalig BlackBerry-topman Thorsten Heins de poten onder deze beveiligingsdienst weg. Tevens bleek afgelopen december dat Israëlische onderzoekers een serieus lek in KNOX hadden waargenomen.

Deze week is het wederom raak. BlackBerry-topman John Sims steekt in een brief de draak met Samsung’s KNOX. Hierin maakt hij duidelijk dat BlackBerry mede dankzij de ervaring een flinke voorsprong heeft op het gebied van beveiliging in vergelijking met de meeste concurrenten. Ook benadrukt de BlackBerry-topman dat het bedrijf ongeëvenaard is wat betreft veiligheid, wat de reden is dat de meeste bedrijven en overheden voor BlackBerry kiezen.

Sims verklaart dat hoewel KNOX bijna een jaar geleden is aangekondigd, veel klanten nog altijd wachten op een brede beschikbaarheid. "Natuurlijk, veiligheid is een lastige opgave. Het is niet mogelijk om duizenden jaren van gecombineerde werkervaring in twaalf maanden te proppen."