1 min

De Samsung Galaxy S5 zal volgens geruchten niet draadloos op te laden zijn via een nieuwe methode die een grotere afstand ten opzichte van het laadpunt mogelijk maakt. Eerder werd beweerd dat Samsung’s nieuwe vlaggenschip laden via magnetische resonantie zou ondersteunen, maar de laadmethode zou niet te verkopen zijn.

De huidige draadloze oplaadmethodes werken alleen als het op te laden apparaat en het laadpunt maximaal enkele centimeters van elkaar verwijderd zijn. Met behulp van magnetische resonantie kan die afstand aanzienlijk vergroot worden.

Volgens de geruchten is deze laadmethode medio 2014 klaar voor introductie, ook werd beweerd dat Samsung’s Galaxy S5 er al ondersteuning voor zou bieden. Dat lijkt echter niet te gebeuren. Koreaanse media melden dat woordvoerders hebben gezegd dat Samsung de techniek waarschijnlijk niet ondersteunt met de Galaxy S5.

Het probleem zou daarbij niet zo zeer in de technologische haalbaarheid zitten, maar in het feit dat Samsung veronderstelt dat consumenten er weinig interesse in hebben. Het drijft de prijs van de smartphone immers ook op. De weerstand is begrijpelijk, draadloos opladen is momenteel ook nog geen gegeven bij smartphones.