2min

Het ontwerp en de specificaties van de iPhone 6 zijn intern door Apple vastgelegd. Dat meldt Tomothy Arcuri, een analist van Cowen and Company. De belangrijkste eigenschap is de schermgrootte, volgens Arcuri is besloten om voor 4,8 inch te gaan.

De beweerde schermgrootte van 4,8 inch komt min of meer overeen met eerdere geruchten. Apple zou groottes van 4,7 tot 5,7 inch hebben getest en uiteindelijk besloten hebben om voor 4,8 inch te gaan. Het is nog onduidelijk wat voor resolutie het scherm zal krijgen. Wel krijgt de iPhone 6 ondersteuning voor de 802.11ac WiFi-standaard. Volgens Arcuri kunnen we de aankondiging van de iPhone 6 verwachten in september. De afgelopen tijd gaan er echter ook geruchten over een presentatie in juni, volgens Arcuri is dat "niet onmogelijk".

Op het gebied van software bouwt Apple verder op hetgeen dat het bedrijf met de iPhone 5S (review) en iOS 7 (review) in gang heeft gezet. Daarmee wordt onder andere gedoeld op nieuwe mogelijkheden dankzij de Touch ID-vingerafdruklezer en 64bit-processors.

Arcuri meldt tevens dat er mogelijk later nog een grotere variant van de iPhone 6 verwacht kan worden. Het zou gaan om een model met een schermgrootte van rond de 5,5 inch, waarmee Apple de markt voor phablets zal betreden. Deze markt wordt momenteel gedomineerd door Samsung, maar de concurrentie in de vorm van onder andere Acer, Nokia en Sony klopt al wel nadrukkelijk op de deur.

Ook wordt door Arcuri nog dit jaar een iPad met een schermgrootte van ongeveer 13 inch verwacht, "waarmee de lijn tussen tablets en computers verder wordt vervaagd." Volgens DisplaySearch wordt voor deze tablet een schermresolutie van 2732 bij 2048 pixels aangehouden. Dat levert in vergelijking met de iPad Air (review) ongeveer een gelijke pixeldichtheid op.