2min

De goedkopere variant van de Samsung Galaxy Note 3 moet een adviesprijs van ongeveer 600 euro krijgen, zo blijkt uit de vondst van een bestelpagina bij een Belgische webwinkel.

De Galaxy Note 3 Neo, zoals de smartphone vermoedelijk genoemd wordt, moet op verschillende gebieden onderdoen ten opzicht van Samsung’s topmodel uit de phabletlijn. Zo heeft de Galaxy Note 3 Neo een 720p-scherm in plaats van het 1080p-scherm in de Galaxy Note 3 (review). Dat scherm is ook wat kleiner; 5,5 inch in plaats van 5,7 inch. De telefoon krijgt volgens de webwinkel een adviesprijs van 599 euro en is binnenkort al voor te bestellen.

Volgens geruchten is de Galaxy Note 3 Neo verder voorzien van een eigen Exynos-chipset met zes processors en een Mali T624 als GPU. Ook wordt voorzien in 2GB werkgeheugen, 16GB opslagcapaciteit, een micro SD-slot en een 8 megapixel-camera. De accucapaciteit bedraagt 3.100 mAh. Samsung laat de USB 3.0-aansluiting achterwege, maar wel is er ondersteuning voor 4G en 802.11ac WiFi. Omdat het een Galaxy Note-product betreft, is een S Pen uiteraard wel van de partij.

De prijs van de Galaxy Note 3 is in Techzine’s prijsvergelijker inmiddels al stevig gezakt. De goedkoopste vermelding is 525 euro. Het lijkt dan ook aannemelijk dat de werkelijke prijs van de Galaxy Note 3 Neo ook lager zal liggen dan de adviesprijs. Bij de Galaxy Note 3 bedroeg de adviesprijs 749 euro.