2min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit een onderzoek van technologiebedrijf JDSU blijkt dat gebruikers van de iPhone 5S verantwoordelijk zijn voor het grootste gedeelte van het mobiele dataverbruik.

Voor het vierde jaar op rij hebben onderzoekers van JDSU de cijfers gepresenteerd omtrent het mobiele dataverbruik. Hierbij staat met name het verschil in verbruik per type toestel centraal. Gebleken is dat de meeste mobiele data wordt verbruikt door de iPhone 5S (review).

Het gebruik van mobiele data blijkt de laatste jaren alleen maar te zijn toegenomen. Onderzoeker Michael Flanagan verklaart: "De afgelopen drie jaren hebben we een explosieve groei in het verbruik van mobiele data geconstateerd. Dit succes gaat voor telecomaanbieders gepaard met de uitdagingen om hierin tegemoet te komen."

Voor het onderzoeken van het verbruik van mobiele data per type toestel is de iPhone 3G als nullijn genomen. Ten opzichte van dit toestel wordt er met de iPhone 5S bijna zeven keer zoveel data verbruikt in de ontwikkelde markten. In de opkomende markten wordt er met de iPhone 5S meer dan twintig keer zoveel data geconsumeerd.


Ook blijkt uit het onderzoek dat gebruikers van een 4G-toestel meer extreem zijn in het verbruik van mobiele data, in verhouding tot gebruikers met een 3G-verbinding. Slechts 0,1 procent van alle 4G-gebruikers is namelijk verantwoordelijk voor meer dan de helft van al het 4G-dataverkeer. Terwijl één procent van de 3G-gebruikers de helft van al het 3G-dataverkeer voor hun rekening neemt. De verhouding bij 3G-gebruik was al opvallend, maar bij 4G is het nog extremer geworden.