1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft volgens 9to5Mac een expert in hem monitoren van slaap in dienst genomen voor de ontwikkeling van de iWatch. Het langverwachte horloge lijkt daarmee ook de mogelijkheid te krijgen om het slaapgedrag van de eigenaar te monitoren, waarmee Apple opnieuw lijkt te mikken op de gezondheid.

Roy Raymann is afkomstig van het Nederlandse bedrijf Philips, waar hij zich voorheen jarenlang bezig heeft gehouden met het monitoren van slaapgedrag. Bij Philips richtte Raymann een niet-klinisch onderzoekscentrum voor slaapgedrag op, alsook onderzocht hij draagbare sensoren.

Raymann lijkt daarmee een voor de hand liggende keuze voor Apple. De expert kan natuurlijk helpen bij het monitoren van het slaapgedrag en de slaapkwaliteit. Ook het wekken op een juist moment, dus niet in de remslaap, is een zaak waar applicaties als Sleep Cycle op inspelen. Wellicht kan het horloge ook iets betekenen voor notoire snurkers.

Er gaan al enige tijd geruchten dat het Amerikaanse bedrijf een polsband of -horloge wil ontwikkelen dat zich mede op gezondheid richt. Eerder deze week werd bericht dat het apparaat verschillende lichaamseigenschappen zoals bloeddruk en hartritme kan vaststellen.

Philips Research heeft bevestigd dat Raymann zijn werk op 1 januari 2014 heeft neergelegd, maar bevestigde noch ontkende dat Apple zijn nieuwe werkgever is.