1 min

De meeste smartphones worden nog altijd verkocht in het midrange en low-end segment. Een van de nadelen van deze prijsklassen is dat er vaak geen ondersteuning is voor een snelle LTE-verbinding, oftewel 4G. Daar lijkt Broadcom een einde aan te maken met nieuwe chips die een snelle processor bevatten en ondersteuning voor advanced LTE tot 150 Mbps voor een zeer aangename prijs.

De nieuwe system-on-chip ontwerpen van Broadcom kunnen weleens zeer succesvol gaan worden. De M320 en M340 chips bieden LTE-advanced snelheden tegen een betaalbare prijs. De M320 is een dual-core processor welke al in productie is, de M340 is een quad-core processor en zal ergens in het eerste half jaar van 2014 in productie worden genomen. Beide chips bieden ondersteuning voor LTE categorie 4 met snelheden tot 150 Mbps, daarnaast bieden ze ook ondersteuning voor 42 Mbps 3G HSPA+ en 2G. Wereldwijd zijn al 40 netwerken in 20 landen gevalideerd voor deze chips.

De chips bieden ook ondersteuning voor Voice over LTE (VoLTE) en HD-voice, een techniek waarmee bellen via een 4G-verbinding mogelijk wordt gemaakt in plaats van via het GSM-netwerk. Een techniek die Tele2 later dit jaar in Nederland wil introduceren. HD-voice zorgt voor een betere geluidskwaliteit.

Broadcom verwacht dat deze chips te vinden zullen zijn in toestellen onder de 300 dollar. Ook voor kleinere fabrikanten zijn deze chips enorm geschikt omdat Broadcom er al voor heeft gezorgd dat de chips werken met Android 4.4 KitKat. Deze fabrikanten hoeven zelf dus niet enorm te investeren in goede software-ondersteuning.