2min

Tags in dit artikel

, , ,

Huawei voert de activiteiten op en zal aan het einde van de maand op de Mobile World Congress maar liefst vier producten presenteren. Een van de producten is een smartwatch, waarmee Huawei er vroeg bij is om de concurrentie met Samsung en Sony aan te gaan. Daarnaast zal het bedrijf nog een smartphone en twee tablets presenteren.

Huawei heeft het afgelopen jaar flink van zich laten horen en timmert lekker aan de weg. Het bedrijf probeert mobiele producten te ontwikkelen en die tegen zeer scherpe prijzen te verkopen. Iets wat zijn vruchten lijkt af te werpen, op Techzine hebben we gemerkt dat meerdere Huawei producten redelijk populair zijn.

Het bedrijf lijkt op dezelfde weg verder te gaan maar mogelijk in een wat hoger tempo, de WSJ heeft uit betrouwbare bronnen binnen Huawei vernomen dat het bedrijf maar liefst vier producten zal introduceren tijdens het Mobile World Congress. Dat evenement vindt later deze maand plaats in Barcelona. Zoals eerder aangegeven gaat het om een smartwatch, details wilde Huawei helaas niet kwijt over dit product.

Daarnaast zal het ook een smartphone presenteren, of deze gecombineerd verkocht gaat worden met de smartwatch is nog onduidelijk, het zou echter niet gaan om de opvolger van de Huawei Ascend P6 (review), de Huawei Ascend P7 maar om een ander toestel. De Ascend P7 zou Huawei op een eigen evenement willen presenteren.

Huawei zal ook twee tablets presenteren en op basis van eerdere berichten kunnen we rekenen op een 7 inch tablet die goede prestaties levert tegen een waarschijnlijk zeer scherpe prijs. Huawei kiest met de tablets waarschijnlijk voor dezelfde strategie als bij de smartphones, het kiest voor betaalbare producten en probeert de specificaties zo goed mogelijk te maken binnen het scherpe budget. Wat de tweede tablet van Huawei gaat worden is nog onduidelijk, mogelijk een 10 inch variant van dezelfde tablet.

Tot slot meldt de WSJ nog dat de gameconsole die Huawei op de CES heeft getoond, later dit jaar in de winkels moet verschijnen. De gameconsole van Huawei draagt de naam Tron.

Het populairste Huawei toestel van 2013 is ongetwijfeld de Huawei Ascend P6, lees hier de Techzine review.