‘Specificaties Samsung Galaxy Tab 4 series uitgelekt’

Abonneer je gratis op Techzine!

Uit verschillende bronnen bereikt ons het nieuws dat Samsung tijdens de Mobile World Congress de nieuwe Galaxy Tab 4 series zal presenteren. Opnieuw zou Samsung inzetten op het midrange-segment en tablets uitbrengen met schermformaten van 7, 8 en 10.1 inch. Op basis van de uitgelekte specificaties kunnen we vaststellen dat het geen grote update zal zijn.

Als we de uitgelekte specificaties vergelijken met de Galaxy Tab 3-series dan valt ons op dat Samsung eigenlijk alleen de chips en het werkgeheugen lijkt te vervangen. Daarnaast wordt de Android-versie bijwerkt van Android 4.2 naar Android 4.4. Of deze specificaties ook kloppen is voor ons moeilijk na te gaan, maar waarschijnlijk zal de grootste vernieuwing zitten in het uiterlijk van Android 4.4 en mogelijk het uiterlijk van de tablets zelf, want daar hebben we nog niets van gezien.

Als we de specificaties besturen van alle tablets dan zitten er nog wel wat zaken in die niet helemaal goed verklaarbaar zijn, wij gaan er dan ook vanuit dat er nog wat fouten in deze specificaties zitten. Mocht het algemene beeld wel kloppen dan kiest Samsung ervoor om niet langer drie verschillende chip-configuraties te voeren maar krijgt elke tablet dezelfde quad-core 1,2 Ghz-chip. In de Galaxy Tab 3-series zaten alleen dual-core chips. Wel komt er een LTE-variant van het 8 inch model die over een andere chip zal beschikken.

Doordat de Android-versie naar 4.4 gaat en de nieuwe Magazine UX-interface van Samsung dan waarschijnlijk ook op deze tablets beschikbaar komt, is er minder werkgeheugen nodig. Samsung zou er dan ook voor kiezen het werkgeheugen in de 7 en 8 inch te houden op 1GB. In de 10 inch zou wel 1,5 GB aan werkgeheugen komen.

De opslagcapaciteit van de 7 inch zal 8GB blijven en voor de 8 en 10 inch 16GB. Wel is de opslagcapaciteit bij alle modellen uit te breiden met een micro-SD-kaartje van maximaal 64GB, bij de vorige serie was dit maximaal 32GB. De camera’s in de 7 en 8 inch worden ook identiek volgens de uitgelekte specificaties, 3 megapixel aan de achterzijde en 1,3 megapixel aan de voorzijde. Hierbij heeft het 8 inch model 2 megapixels in moeten leveren ten opzichte van vorig jaar. Het 10 inch model zou daarentegen een flinke upgrade krijgen en van 3 megapixels naar 8 megapixels gaan.

Op basis van de afmetingen kunnen we vaststellen dat de bezels (rand rond het scherm) bij deze nieuwe serie opnieuw een stuk kleiner zal worden, maar heeft Samsung de accucapaciteit weten te verhogen.

Samsung houdt vast aan 1280×800 pixels

Het grootste minpunt van alle drie de tablets is waarschijnlijk het scherm. Samsung heeft ervoor gekozen vast te houden aan de 1280×800 pixels resolutie. Samsung ziet waarschijnlijk geen mogelijkheden het scherm te verbeteren en daarbij de prijzen op hetzelfde niveau te houden. Samsung heeft inmiddels de Pro-serie gelanceerd met high-end tablets voor de mensen die op zoek zijn naar hoogwaardige tablets met een beter scherm. Daarnaast is er ook een Lite-serie met low-end tablets en een laag prijskaartje.