1 min

@Evleaks, de immer betrouwbare bron van lekken over smartphones en tablets, heeft details over de Sony Xperia Tablet Z2 naar buiten gebracht. Volgens de twitteraar zal de nieuwe tablet nog dunner worden dan de voorganger. De tablet wordt naar verwachting tijdens het Mobile World Congress aangekondigd.

De Xperia Tablet Z (review) is 6,9 millimeter dik, maar Sony haalt daar voor de Xperia Tablet Z2 nog eens een halve millimeter vanaf. Daarmee komt de Xperia Tablet Z2 dus op een dikte van 6,4 millimeter. Verder zal de tablet opnieuw beschikken over een 10,1 inch-scherm, maar ditmaal wordt gebruikgemaakt van een Trilimunos-display. Zoals met veel Xperia-producten het geval is, is de Xperia Tablet Z2 waterdicht.

Verder beschikt de tablet over een Snapdragon 800-chipset, 3GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte en een micro SD-poort. De camera’s schieten foto’s in 2 en 8 megapixel terwijl de accucapaciteit 6.000 mAh bedraagt. Het besturingssysteem is Android 4.4 KitKat (review).

De Xperia Tablet Z2 gaat er op vrijwel alle gebieden wat op vooruit. Zo beschikte de Xperia Tablet Z over een Snapdragon S4 Pro-chipset en 2GB werkgeheugen.