1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nokia heeft de Treasure Tag officieel aangekondigd. Met dit hulpmiddel dat Bluetooth en NFC combineert, is het mogelijk om op eenvoudige wijze kwijtgeraakte zaken terug te vinden.

We hoorden al in juli 2013 voor het eerst over de Treasure Tag, maar Nokia zag zijn nu pas zijn kans om het apparaat officieel aan te kondigen. De huidige versie lijkt exact op het exemplaar dat destijds getest werd. Het apparaatje is drie centimeter breed en een centimeter hoog.

Het is de bedoeling dat de Treasure Tag bijvoorbeeld aan een sleutelbos wordt bevestigd en wordt gekoppeld aan een Windows Phone. Op termijn komen er ook apps voor Android en iOS, meldt Nokia.

Indien de sleutelbos kwijt is, kan via de app verbinding worden gemaakt met het apparaat om de locatie op te vragen. Andersom is het ook mogelijk om je kwijtgeraakte telefoon terug te vinden, door op de knop op de Treasure Tag te drukken. De Treasure Tag kan natuurlijk op allerlei zaken worden bevestigd.

De Treasure Tag kan ongeveer 6 maanden vooruit met één batterij. Het apparaatje zal vanaf april beschikbaar komen voor 24,90 euro, aan een apparaat kunnen maximaal vier Tags worden gekoppeld. Wat kleuren betreft is te kiezen uit blauw, geel, wit en zwart.