1 min

Waar de Samsung Galaxy S5 er in veel opzichten op vooruit is gegaan ten opzichte van zijn voorganger, is dat niet zo als het de opslagcapaciteit betreft. Standaard heeft de 16GB-variant van de Galaxy S5 slechts 7,8GB vrije ruimte. Dat heeft Techzine vastgesteld tijdens een proefsessie met de smartphone.

Het lijkt er daarmee op dat Samsung weinig heeft gedaan met de kritiek die het kreeg bij de lancering van de Galaxy S4. Die smartphone beschikte over 8,8GB vrije ruimte en dat stootte consumenten eveneens tegen het zere been. Samsung heeft er nu nog eens 1GB ruimte van afgesnoept.

Ter vergelijking; de 16GB-versie van de Google Nexus 5 heeft standaard 12,1GB vrije ruimte. Samsung neemt dus aanzienlijk wat ruimte in voor de eigen Android-skin en toegevoegde applicaties, zoals bijvoorbeeld S Health.

Wel moeten we opmerken dat de Galaxy S5 nog beschikt over betasoftware. Wellicht weet Samsung nog het één en ander op te lossen voordat de smartphone in de winkels belandt. Dat zal op 11 april gebeuren. Ook is er de mogelijkheid om de opslagruimte uit te breiden met een micro SD-kaartje.