1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het Chinese merk Goophone is er weer snel bij met een kopie van een nieuwe high-end smartphone. Ditmaal is de Samsung Galaxy S5 de pineut, deze is vrijwel exact gekopieerd door het bedrijf.

Goophone is er niet vies van om ontwerpen van andere merken te kopiëren. Zo ontwikkelde het bedrijf bijvoorbeeld ook een kloon van de Apple iPhone 5. Dat gebeurde op basis van gelekte afbeeldingen, waardoor de Chinezen de telefoon in eigen land konden uitbrengen voordat Apple dit deed. Toen dreigde Goophone zelfs Apple aan te klagen vanwege het stelen van het ontwerp van de Goophone i5.

Mogelijk staat Samsung een soortgelijk scenario te gebeuren, want Goophone heeft de Galaxy S5 (hands-on) tot in detail gekopieerd. Er zijn kleine verschillen waar te nemen, zoals een iets grotere behuizing en kleine verschillen in de interface. Ook de prijs van de Goodphone S5 is een stuk lager, deze zal rond de 300 dollar kosten.

Een groot verschil met de Goophone i5 is dat er nu ook op het gebied van specificaties een kwalitatief hoogwaardig aanbod is. Zo bevat de Goophone S5 een Full HD-scherm van 5 inch, een octa-core processor, 2GB werkgeheugen, een 13 megapixel-camera met flitser en een accucapaciteit van 2.800 mAh. Ondersteuning voor 4G-netwerken mist de Googphone S5.

Hoewel we naast de flitser een onderdeel zien dat op een hartslagsensor lijkt, is het onduidelijk of dat ook werkelijk het geval is. Een vingerafdrukscanner lijkt afwezig.

De Goophone is momenteel uitverkocht, maar kan op termijn worden besteld vanuit de webshop.