1 min

HP is meer dan tevreden met de acceptatie van Chromebooks door de markt. Het Amerikaanse bedrijf had niet gerekend op het succes dat de laptops tot nu toe hebben gebracht, dit gaf CEO Meg Whitman aan.

"Chromebooks hebben ons verrast wat betreft adoptie," zegt Whitman tijdens een conferentie. "Ze worden niet alleen voor educatie toegepast, maar ook bij kleine bedrijven. Er is een grotere aantrekkingskracht dan ik had geanticipeerd." Whitman heeft het gevoel dat Chromebooks in allerlei marktsegmenten bestaansrecht hebben.

Het succes van de Chromebooks met Google’s Chrome OS (review) is slecht nieuws voor Microsoft. De softwaregigant probeert de nieuwste versie van Windows uit alle macht tot een succes te maken. Het heeft er alle schijn van dat dit vooralsnog niet volledig volgens plan verloopt.

Whitman geeft aan dat er bepaalde groepen gebruikers zijn die niet hoeven te eisen dat Windows-software op hun laptop werkt. Daarom wedt HP ook op vele paarden door meerdere besturingssystemen, architecturen en productvormen in het assortiment te hebben.

HP heeft momenteel twee Chromebooks in het aanbod, de Chromebook 11 en Chromebook 14 (review).