1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Onlangs heeft een eigenaar van een iPhone 5S ontdekt dat de M7-coprocessor in de smartphone lang nadat de accu leeg is nog bewegingen kan vastleggen. Die ontdekking werd toevallig gedaan toen de laadkabel op reis was overleden en de telefoon lange tijd zonder acculading zat.

De iPhone 5S (review) van Glarznak heeft vier dagen zonder acculading gezeten, omdat het apparaat op reis niet kon worden opgeladen. Ondanks het gebrek aan stroom bleek de onbruikbare telefoon echter toch bewegingen vast te kunnen leggen. Bij thuiskomst bleek dat Apple’s smartphone gedurende die periode gewoon bewegingen is blijven vastleggen.

"Tijdens het reizen in het buitenland, stopte mijn iPhone-kabel met werken en daardoor overleed mijn iPhone 5S compleet," zo schrijft Glarznak op Reddit. "Ik maak vaak gebruik van de app Argus om mijn stappen vast te leggen omdat gebruik wordt gemaakt van de M7-chip in de telefoon. Toen ik terugkwam van mijn vakantie en de telefoon oplaadde, bleek dat Argus gewoon data voor de dagen zonder lading weergaf."

De conclusie van Glarznak is: "Ik ben ontzettend onder de indruk, maar ook een beetje geschrokken." Het is de meeste mensen wel bekend dat de accu van een telefoon vaak niet volledig leeg is als deze stopt met werken. De resterende lading wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het vasthouden van data, maar de M7-chip in de iPhone 5S blijft dus ook gewoon functioneren. Dit laat zien hoe zuinig dit onderdeel is.